1
general::
Competitive Advantage
هدف فرایند یادگیری فناورانه، بهبود مزیت رقابتی شرکتها از طریق اکتساب فناوری خارجی و انباشت توانمندی فناورانه است (Xie, 2004).
برخی از تحقیقات برجسته، پویایی و تفاوت در شرکتها را به عنوان عوامل اصلی مزیت رقابتی در نظر میگیرند (Porter, 1991).
همانطور که مخروط شکل 10-2 نشان داده شده است در سطح بنگاه به ویژه بنگاههای فناور در کشورهای در حال توسعه، به این خاطر که این فرایندها امکان تجدید قابلیتها و داراییهای مهم و تولید منابع جدید مزیت رقابتی را فراهم میسازند، بالاترین ارزش از مدیریت استراتژیک یادگیری فناورانه بدست میآید (Carayannis & Alexander, 2002).
به عبارت بهتر فرایندهای یادگیری بی اثر یا نامناسب در صورتی که ارتباط نادرستی بین فعالیتهای مدیریت و عملکرد شرکت ایجاد کنند میتوانند مزیت رقابتی شرکت را کاهش دهند (Levitt and March, 1988) و حتی فرایندهای یادگیری موثر هم میتوانند بوسیله تغییرات در بازار و شرایط محیطی که آنها را بی ربط، یا بدتر از آن مخل عملکرد شرکت میسازند، تضعیف شوند؛ بنابراین، فعالیتهای یادگیری میتوانند از قابلیتهای اصلی به سختیهای اصلی تغییر کنند (Leonard-Barton, 1992).
جهتگیری رفتاری بنگاه به صورت مستمر که موجب یکپارچگی، بازترکیب، نوسازی و خلق دوباره منابع و توانمندیها گردد.؛ و مهمتر از آن، به ارتقاء و بازسازی توانمندیهای محوری در راستای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در محیط متغیر، بیانجامد.
واژگان شبکه مترجمین ایران